Loiste Hatha

Energiaa ja elinvoimaisuutta aamuun. Dynaamisempi, hieman vahvempi harjoitus, joka kuitenkin tehdään rauhallisesti kehoa kuunnellen, kunnioittaen ja yhdessä oppien. Harjoitus kehittää kehonhallintaa ja samalla tuo lisää liikkuvuutta ja virtausta kehoon.

Heartful Hatha 

Heartful Hatha on dynaamisen lempeä joogaharjoitus, jossa kehoa vahvistavat ja palauttavat fyysiset asanaharjoitukset sekä mieltä kirkastavat hengitys- ja meditaatioharjoitukset kietoutuvat yhteen. Tunti sopii hyvin kaikentasoisille joogeille ja harjoitus tehdään aina omaa kehoa kuunnellen ja oppien. 

Loiste Yin

Yin jooga on koko kehoa palauttava ja hermostoa rauhoittava joogamuoto, jossa päästetään irti kaikesta suorittamisesta. Jokaisessa asennossa ollaan noin 3-5min. Yin joogan avulla edistetään sidekudosten, nivelten, nivelsiteiden ja jänteiden aineenvaihduntaa ja ylläpidetään kehon passiivista liikkuvuutta. Kun lihaksemme rentoutuvat, asentojen vaikutukset ulottuvat syvemmälle kudoksiin. Tunnilla keskitytään erityisesti lantion, alaselän ja jalkojen alueen jäykkyyksien poistoon. Yin jooga rauhoittaa hermostoa ja auttaa kehoa palautumaan rasituksista, joten se täydentää hyvin muuta harjoittelua. Energia-kehosta puhuttaessa Yin jooga aktivoi energian kiertoa kehossa ja poistaa tukoksia.

Tunnilla käytetään erilaisia apuvälineitä mm. bolstereita, vilttejä, blokkeja ja vöitä. Tunti soveltuu kaikentasoisille joogaajille.

Loiste Yin & Yang

Yin & Yang tunti on yhdistelmätunti, jossa liikkeet ja teemat vaihtelevat. Tunnilla tehdään dynaamista ja vahvistavaa hatha joogaa, jonka jälkeen laskeudutaan rauhoittaviin ja pitkäkestoisiin Yin venytyksiin. Harjoitus tuo kehoon lämpöä, liikettä ja voimaa sekä avausta kehoa kuunnellen.  Hengityksen avulla haetaan tukea vahvistaviin liikkeisiin sekä pehmeyttä avauksiin. Tunnin lopuksi nautitaan loppurentoutuksesta, savasanasta. Tunti soveltuu kaikentasoisille joogaajille.  

Loiste Yoga Conditioning

Yoga Conditioning on tehokas ja vauhdikas kehonpainolla tehtävä harjoitus, jossa lyhyessä ajassa (45min.) saa tehokkaan treenin. Harjoituksessa yhdistetään monipuolisesti erilaisia joogasta tuttuja asanoita, cardioliikkeitä sekä liikkuvuutta että voimaa kehittäviä liikkeitä. Hauskaa on ja hiki tulee varmasti!

Yoga Conditioning tunnilla (45min.) tehdään 4-5 viikkoa samaa ohjelmaa, jolloin kaikki liikkeet ja ohjelma tulevat tutuiksi. Näin varmistetaan, että lyhyt tunti on tehokas ja sen liikkeistä jokainen saa parhaimmalla mahdollisella tavalla tehot irti.

Yoga for Athletes

Yoga for Athletes ei ole tarkoitettu vain urheilijoille, vaikka nimi niin antaa ymmärtää. Kyseessä on dynaamisempi harjoitus, jossa keskitytään kehon hallintaan, voimaan ja liikkuvuuteen, joka tukee muuta liikuntaa & harrastuksia.

Koulutuksen tunnin ohjaamiseen suoritin Lontoossa (2018), mikä on siis osa Yoga Medicine 500h joogaopettajan jatkokoulusta. Koulutus antoi hyvän kokonaiskuvan joogan mahdollisuuksista tukea muita lajeja ja myös aktiivi – sekä ammattiurheilijoita. Kehoa tulisi kuormittaa monipuolisesti ja tasapainoisesti ja joogan avulla esim. puolierot voimantuotossa, lihasheikkoudet, kireydet jne. tulevat näkyviksi. Koulutus antoi myös eväät suunnitella joogaharjoitus jonkun tietyn lajin harrastajille, huomioiden erityisesti ko. lajin kuormittavuus ja kehon mahdollisesti liian yksipuolinen/toispuolinen kuormittuminen.

Tunnilla pärjäät varmasti vaikka et olisikaan aktiiviurheilija, joten rohkeasti mukaan kokeilemaan!