TIINAN TARINA

Tausta:

 Olen aina rakastanut liikuntaa ja niin kauan kuin muistan, kaikenlainen liikunta on ollut iso osa elämääni. Vuosien aikana liikunnan määrä, lajit ja laatu ovat muuttuneet samassa tahdissa, kun tietoisuus omasta kehosta ja sen tarpeista on lisääntynyt.

Koulutukseltani olen fysioterapeutti, tradenomi, hyvinvointivalmentaja ja joogaopettaja. Erilaisia ryhmiä olen ohjannut jo 20 vuotta.

Olen kouluttautunut vuosien aikana kymmenissä eri koulutuksissa ja ohjannut erilaisia tunteja, mm. lihaskunto- ja kehonpainotunnit, Les Mills tunnit, Zumba, kahvakuula, Crosstraining, venyttely- ja liikkuvuusharjoittelu sekä jooga. Kuntokeskusmaailma tuli minulle todella tutuksi, kun työskentelin siellä ensin ryhmäliikuntaohjaajana ja sen jälkeen kuntokeskusvastaavana sekä ison ketjun ryhmäliikuntajohtajana.

 

Jooga:

Aloitin joogan harrastamisen muun liikunnan ja kiireisen työn vastapainoksi. Joogassa opin olemaan lempeämpi itselleni ja kuuntelemaan miten kehoni voi ja mitä se kaipaa. Jooga paljasti myös, kuinka jumissa olin ja vähitellen opin rentouttamaan kehoani. Jooga auttoi kehoani palautumaan ja mieltäni rauhoittumaan. Huomasin kaipaavani joogamatolle aina uudelleen.

Omaan elämääni jooga on tuonut tasapainoa, rauhaa, kärsivällisyyttä, kiitollisuutta, liikkuvuutta, parempaa kehontuntemusta ja vienyt pois erilaisia kiputiloja.  Jooga avasi minulle kokonaan ”uuden maailman”, josta halusin oppia lisää ja sillä tiellä olen edelleen.

Olen RYT-200 sertifioitu joogaopettaja (Heartful Yoga Academy 2017) ja suoritan tällä hetkellä Yoga Medicine jatkokoulutusta, josta valmistun RYT-500 sertifioiduksi ohjaajaksi (500 tunnin koulutusohjelma) sekä terapeuttiseksi asiantuntijaksi.

Olen osallistunut myös useampiin pienempiin jatkokoulutuksiin mm. Women’s selfcare koulutukseen Emily Kuiserin johdolla (2018) sekä Ramesh Tarunin koulutukseen (Meditation, pranayma, yoga nidra etc. 2017). 

Opettajana olen kiinnostunut kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja kuinka voimme löytää tasapainon aktiivisuuden ja levon suhteen. Fysioterapeuttina ja Yoga Medicine jatko-opiskelijana huomioin asiakkaan aina kokonaisvaltaisesti. Joogan avulla oman kehon tuntemus syvenee ja sitä kautta myös ymmärrys kehon ja mielen yhteydestä kasvaa.

Tunneillani olen täysillä läsnä oppilaitani varten ja pyrin luomaan tilaan rennon ja luottavaisen ilmapiirin, jossa kaikkien on hyvä olla ja tehdä harjoitusta yhdessä. Opetustyylini on sallivan lempeä ja kannustan oppilaitani jatkuvasti kuuntelemaan omaa kehoaan ja sen tarpeita. Ihmisen anatomian ja fysiologian opit näkyvät myös ohjauksessani ja pyrin antamaan paljon konkreettisia ohjeita oikeisiin linjauksiin sekä vaihtoehtoja tehden harjoituksesta miellyttävän kokemuksen kaiken tasoisille joogeille.